3. listopadu – Nechte zpěváky tvořit!

NECHTE ZPĚVÁKY TVOŘIT!
Workshop pro sbormistry, kteří potřebují inspiraci, osvěžení a nápady

Michal HÁJEK (ČR)

3. listopadu v Praze

Pokud pracujete se sborem nebo s vokální skupinou, přijďte si doplnit svůj batůžek o čerstvou porci energie, zajímavých nápadů a pohledů. Jednodenní workshop se bude věnovat tématu, který je velkou výzvou pro každého sbormistra: jak vytrhnout sbor z pasivity a probudit ho k tvořivé práci.

Přehled pracovních okruhů:

  • Sborová improvizace - řada konkrétních návodů a aktivit, použitelných hned ve vaší příští zkoušce. Od prvních krůčků až po pokročilé improvizační harcovnictví.
  • Vokální hry a kratochvíle všeho druhu - do zkoušky, na přestávky, na tramvajové ostrůvky a na sborová soustředění.
  • Fígly a nápady pro efektivní vedení sborové zkoušky.
  • Sborové rozezpívání - o čem má být a jak ho postavit
  • Volná diskuse o čemkoliv, co souvisí i nesouvisí se sborovým zpíváním :-)

Učinit sborové těleso otužilejší, moudřejší a samostatnější – to je cíl, ke kterému směřuje náplň tohoto workshopu. Materiál je využitelný jak pro velké sbory, tak pro vokální ansámbly. Všechny aktivity budou vyzkoušeny na vlastní kůži, workshop bude z velké části praktický.

Michal Hájek

Posledních deset let jsem intenzivně studoval sborové dění, mám zkušenosti s vedením různých typů sborů, amatérských i profesionálních, dlouhodobě i formou workshopů. Vystudoval jsem dirigování (AMU v Praze), klavír (Pražská konzervatoř) a Sbormistrovství chrámové hudby (PedF). Moje vášeň pro sborový život mne zavedla do různých koutů Evropy na kurzy, festivaly a soutěže, jeden rok jsem strávil sbormistrovským studiem ve Švédsku na stockholmské Královské akademii. Věnoval jsem se i orchestrálnímu dirigování, doprovázení zpěváků a hraním pro balet. Vyzkoušel jsem si jako zpěvák i sbormistr různé projekty – od čisté klasiky až po pop, vokální jazz, mezižánrové fúze a čistou improvizaci. Jsem usazen na Vysočině, kde se s velkou chutí věnuji péči o hudební dorost na základních uměleckých školách (klavír, korepetice, sbor, orchestr).

Více o Michalovi
  • Kdy: 3. listopadu 2019, 10-13 a 14.30-18
  • Kde:  Karlínské Spektrum, Velký sál, Karlínské náměstí 7, Praha 8 (pozor, pro velký zájem přesunuto ze Studia ITAKA)
  • Cena 1100,-
  • Online přihlášení

 

Akce se koná za podpory Ministerstva kultury, hlavního města Prahy a Státního fondu kultury.

 

CZ / EN