21. září – Mám hudební nápad, co s ním dál?

MÁM HUDEBNÍ NÁPAD, CO S NÍM DÁL?

Workshop pro zpěváky hledající vlastní cestu a vyjádření

vede

Beata HLAVENKOVÁ (ČR) 

21. září 2019

Beata Hlavenková - foto Václav Vraný

Jedna z nejvýraznějších českých hudebnic a skladatelských osobností, zpívající pianistka Beata Hlavenková, uvede exkluzivně pro Hlasohled workshop zaměřený na zpěváky, kteří chtějí být nejen interprety, ale také mají potřebu skládat a tvořit.

Hlásit se lze buď na jen na dopolední seminář, anebo na celý den (účast na odpolední praktické části je podmíněna absolvováním dopoledního bloku). Kapacita na dopoledne není omezena, kapacita odpolední části je max. 10 účastníků.

Co s sebou? Nějaký ten nápad, otevřenou mysl, kuráž, pokud chcete nějaký nástroj (pokud to nebude klavír, ten zajistíme), notový sešit, tužku, nahrávadlo - vše nepovinné.

Program dne

10.00–12.30
Úvodní teoretický seminář. Na základě společného poslechu vybraných skladeb a následné analýzy se podíváme na to, jak se dá melodie doprovodit, jak naopak vymyslet melodii k daným akordům, jak improvizovat. Samozřejmě probereme základy hudební teorie, která je důležitou součástí kompozičního procesu.

14.00–18.00
Na odpolední část jste zváni se svými nápady, motivy. Podíváme se spolu na to, co by se s nimi dalo dělat dál. Bude též k užitku, pokud budete mít v paměti či nějak zapsanou vaši oblíbenou píseň a popíšete, co se vám na ni líbí a proč. Kapacita na odpolední část je omezená na 10 účastníků.

Beata Hlavenková (ČR)

Beata Hlavenková, zpívající pianistka, skladatelka, aranžérka a producentka, je jednou z nejvýraznějších muzikantek s nezaměnitelným autorským rukopisem. Žánrová svoboda, opírající se o hluboké povědomí o jazzu, moderní klasické hudbě, popu i písničkářství, se ve všech jejích projektech navíc prolíná s jasně rozpoznatelnou soustředěnou a citlivou interpretací. Na kontě má několik autorských alb, hudbu pro film, divadlo, děti a také řadu zajímavých spoluprací s tuzemskými i zahraničními muzikanty. (Více...)

Beatin nejnovější klip Prameny:  

Organizační informace

  • Kdy: 21. září 10.00–12.30 a 14.00–18.00
  • Kde: Artual, Letohradská 62, Praha 7
  • S sebou: Nějaký ten nápad, otevřenou mysl a kuráž, chcete-li, nějaký nástroj (pokud to nebude klavír, ten zajistíme). Dále notový sešit, tužku, nahrávadlo – vše nepovinné.
  • Cena: dopoledne 380 Kč, celý den 1100 Kč
  • PŘIHLÁŠKA

Akce se koná za podpory hlavního měta Prahy, Státního fondu kultury a Ministerstva kultury ČR.

Praha        
CZ / EN