HUG – pro zpěváky

HUG – informace pro vystupující

8.–15. dubna 2018

 Naši milí, chystáme reprízu pozoruhodného projektu:

Britská zpěvačka a performerka Verity Standen uvede v Čechách HUG, interaktivní představení pro přibližně dvacet performerů a dvacet zpěváků, kdy každý divák má zavázané oči a koncert stráví v objetí "svého" zpěváka. Bez možnosti vnímat své okolí zrakem prožívá obecenstvo představení skrze zvuk, dech a vibraci těla, které předává sbor zpěvem písní.

Soubor bude tvořit 6 kmenových zpěváků, kteří s Verity přiletí z Anglie, zbytek pak budou místní zájemci, kteří by se chtěli zúčastnit.

Hledáme proto zpívající, kteří by v datech 7.–15. dubna 2018 s Verity zkoušeli a odehráli představení, vždy se bude jednat o odpoledne/večery. Projekt je zdarma. Jedná se o jedinečnou příležitost učit se od velmi talentované hudebnice, která v současné době zažívá veliký boom – HUG byl reprízován v řadě zemí světa a i její další představení slaví úspěch.
Čeká nás intenzivní zkušenost, která přetváří jak účinkující, tak diváky.


POKUD SE CHCETE STÁT ZPÍVAJÍCÍM V HUGu:

  • Je třeba mít nějaké zkušenosti se zpěvem. Není třeba umět noty tebo cokoliv podobného, ale je potřeba být schopný udržet svůj hlas, zpívat čistě a držet rytmus. V představení je každý zpěvák sám za sebe, musí "stát jistě na svých hudebních nohou".
  • Je nutné mít volno celý den 8.4. a po celé rozmezí 9.–15.dubna 2018 odpoledne od 17.00 do večera.
  • Je třeba mít čas a zúčastnit se přípravného workshopu (datum bude upřesněno), který povede Ridina Ahmedová (netýká se těch, kteří se již zúčastnili projektu HUG jako zpěváci v roce 2016). Workshop slouží k tomu, abyste si mohli sami vyzkoušet, co hruba za dovednosti bude práce v HUGu obnášet. Budete také vědět, co je třeba do té doby trénovat a vylepšovat.
  • Při přihlášení bude třeba složit vratnou zálohu 4000 Kč. Záloha slouží jednoduše k tomu, abychom měli záruku, že projekt absolvujete celý. Vzhledem k tomu, že dáme do prodeje určitý počet lístků a na každého posluchače je jeden divák, musíme mít jistotu, že i zpěváků bude dostatek. Pokud projekt absolvujete celý, bude Vám po zakončení záloha vrácena.

Celý workshop bude tlumočen do češtiny. Mimopražským účastníkům pomůžeme se zajištěním ubytování, napište nám na produkce@hlasohled.cz.

ONLINE PŘIHLÁŠENÍ

 

Akce se koná za podpory hlavního měta Prahy a Ministerstva kultury ČR.

Praha     
CZ / EN