30.–31. prosince – Prozpívat se do Nového roku – KALI ČERCHEŇ (Slovensko)

PROZPÍVAT SE DO NOVÉHO ROKU

DÍLNA ROMSKÝCH VÍCEHLASÝCH PÍSNÍ SE ČLENY SKUPINY KALI ČERCHEŇ (SLOVENSKO)

čtvrtek a pátek 30. a 31. prosince 2010

 

 

Přijďte přeplout ze starého do nového roku při společném zpěvu.

Touto cestou nás provedou skvělí romští hudebníci ze slovenského tria Kali Čercheň.

Kytara, tři neobyčejné hlasy, harmonie, síla, temperament, vášeň a emoce. To je hudba Kali Čercheň. Kali Čercheň (v překladu z romštiny „černá hvězda") tvoří tři herci a zpěváci profesionálního romského divadla Romathan z Košic. Kromě vlastní tvorby čerpají z bohatého dědictví romských písní a hudby Slovenska, Ruska a celé východní Evropy.
Vedle svých uměleckých aktivit se Kali Čercheň rozhodli sdílet své romské dědictví na mezinárodních workshopech v řadě zemí. Jejich dílny si oblíbili a navštěvují lidé z celého světa. Tedy je to tady - mnohými nedočkavě očekávaná pražská dílna skupiny Kali Čerchen!

Více o lektorech a ukázu jejich hudby naleznete ZDE.

Dílna proběhne v prostorách Toulcova dvora, viz www.toulcuvdvur.cz, Kubátova 1/32, Praha 10 (popis cesty je ZDE), ve čtvrtek 30.12. od 10.30 do 17.30 h s polední pauzou a v pátek 31.12 od 16 do 24 h s pauzou na svačinu, dílna skončí pár minut po silvestrovské půlnoci. Cena 1950,- / 1850,- pro studenty, osoby na rodičovské dovolené a důchodce zahrnuje kurzovné, čtvrteční společný oběd a malé občerstvení v pátek.

Přímo v Toulcově dvoře je také možnost jednoduchého, ale příjemného ubytování, fotky k vidění ZDE.

Pokoje jsou 3 lůžkové a jeden je 6 lůžkový, cena je 250,- / noc. Případný požadavek na ubytování vyznačte prosím v přihlášce a ubytování uhraďte společně s kurzovným.

Reportáž z dílny Kali Cercheň pořádané Hlasohledem v červenci 2009:

WORKSHOP WITH KALI ČERCHEŇ - DÍLNA S KALI ČERCHEŇ
 

 

 

Další videa z workshopů:

CZ / EN