Aktuality

23.11.2017

STANETE SE ZPĚVÁKY HUGu?

 
 
 
 
V lednu 2018 chystáme reprízu pozoruhodného projektu HUG – koncertu v objetí. 
 
Britská zpěvačka a performerka Verity Standen se svým týmem přijede a s českými zpěváky nazkouší  interaktivní představení pro přibližně třicet performerů a třicet posluchačů, kdy každý posluchač má zavázané oči a koncert stráví v objetí "svého" zpěváka. 
 
HLEDÁME ZPÍVAJÍCÍ, KTEŘÍ BY S VERITY NAZKOUŠELI A ODEHRÁLI TOTO VÝJIMEČNÉ PŘEDSTAVENÍ.
 
Jedná se o jedinečnou příležitost učit se od velmi talentované hudebnice, která v současné době zažívá veliký boom – HUG byl reprízován v řadě zemí světa a i její další představení slaví úspěch. Čeká nás intenzivní zkušenost, která přetváří jak účinkující, tak diváky. Účast je zdarma. 
POKUD SE CHCETE STÁT ZPÍVAJÍCÍM V HUGU:
 
  • Je třeba mít nějaké zkušenosti se zpěvem. Není nutné umět noty, ale je potřeba být schopný zpívat čistě, držet rytmus a mít základní hudební sebejistotu. V představení je každý zpěvák sám za sebe, musí stát jistě na svých hudebních nohou.
  • Je nutné mít volno po celý den 21. ledna a po celé rozmezí 22.–31. ledna 2018 od 17.00 do večera (22-23, může to být méně, ale to se uvidí). Přípravy budou probíhat v Praze a možná jeden nebo dva večery i v jiném městě (to je v jednání)
  • Pokud jste nezpívali v HUGU v roce 2016, je podmínkou také účast na přípravném workshopu.  Povede jej Ridina Ahmedová a na výběr jsou dva termíny:  6. a 7. ledna 2018. Workshop slouží k tomu, abyste si mohli sami vyzkoušet, co zhruba za bude práce v HUGu obnášet. Dozvíte se na něm také, co je u vás potřeba trénovat a vylepšovat.
  • Při přihlášení bude třeba složit vratnou zálohu 4000 Kč. Je to takové opatření, abyste nám v půlce projektu neutekli :-).  Vzhledem k tomu, že dáme do prodeje určitý počet lístků a na každého posluchače je jeden divák, musíme mít jistotu, že i zpěváků bude dostatek. Pokud projekt absolvujete celý, bude Vám po zakončení záloha vrácena (ledaže byste chtěli částku nebo její část v Hlasohledu nechat jako svou podporu – ale a priori vám ji budeme automaticky vracet).
Minule to víceméně samo vykrystalizovalo tak, že zcela přirozeně vznikla skupina cca 25 zpívajících. Vzhledem k tomu, že se o projektu dost mluvilo, je možné, že bude počet zájemců vyšší. V krajním případě bychom museli provést nějaký výběr – ale popravdě řečeno nás tahle varianta nijak neláká. Věříme, že to samo nějak, dobře, dopadne :-)
 
Více (včetně přihlášení) zde.
CZ / EN