Aktuality

13.04.2017

HLASOHLED JARNÍ A LETNÍ

Letošní ročník zahájíme ve velkém stylu - pozvání přijala Fatima MIRANDA, nepřehlédnutelná osobnost evropské avantgardy, vokalistka s pestrou uměleckou historií. Ve své vlasti se těší pozici možná srovnatelné s tou, jakou má v Čechách Iva Bittová – podobně jako ona také vzešla z klasické hudby, má precizní technickou výbavu, kterou ale přerostla, a desítky let se věnovala projektům, v rámci kterých, jak říká, se "začala odvracet od diktovaného kánonu krásy vztahovaného na hlas" a hledala si hlubší cestu k podstatě hlasového projevu včetně studia vokálních tradic různých kultur světa.

 

Intenzivní dílna proběhne v Praze v poslední květnový víkend, tedy 26.–28. května 2017.

ZPĚVOMAT V PRAZE!

V černu pak navážeme – ZPĚVOMATEM. Kouzelný pouliční hudební nástroj znějící na přání kolemjdoucích se v pražských ulicích objeví v pondělí 5. června 2017.

Pokud se k nám přidáte jako zpěváci, čeká vás skvělá dílna a obohacující společný zážitek – a účast je zdarma!
Mezi lektory, se kterými budou účastníci pracovat, bude letos například Antonia Nyass, En.dru... a další odtajníme postupně. Předběžné přihlašování už je spuštěné, takže jen do toho.

Můžete Zpěvomat sledovat i na Facebooku - a i na něm naleznete video z loňska.

 

LETNÍ DÍLNA AFRICKÝCH POLYFONIÍ

V neposlední řadě srdečně zveme na tradiční letní dílnu ve Slavonicích, kterou od 8. do 15. července povede skvělá Anita DAULNE (Kongo/Belgie). Anita je jedinou lektorkou, kterou zveme takto opakovaně, protože je mimořádná svým darem předat intenzivní a spontánní radost z energií nabité africké hudby. Je to nezprostředkovatelný zážitek.

Dílna proběhne v krásném prostředí renesančních Slavonic, obklopených lesy a rybníky. K dispozici budou výborné vegetariánské společné snídaně a obědy, doplňkovým předmětem budou rytmická cvičení a hra na djembe pod vedením Davida Oplatka a po večerech vás čekají bezplatné projekce dokumentárních filmů na téma hlas a zpěv v krásném kinosále Institutu Slavonice.
Dílna je otevřená vám všem bez ohledu na to, jestli si myslíte, že "umíte" zpívat!


Rádi byste věděli, co Hlasohled chystá?

Pokud si přejete dostávat informace o dění v Hlasohledu, vložte prosím svůj email, popřípadě i jméno a příjmení. Nebojte, budeme Vám pouze jednou za čas posílat informace o akcích. 

Zasílání zpráv můžete kdykoliv jediným kliknutím sami zrušit.

Děkujeme za Váš zájem!

 

Také se k nám můžete připojit na Facebooku.

CZ / EN