3. června – ZPĚVOMAT!

ZPĚVOMAT

Pod vedením skvělých lektorů rozezní v pondělí 3. června odpoledne pražské ulice Zpěvomat.

 

KDE KDO BUDE ZPÍVAT?  

 

 

O CO VLASTNĚ JDE?

Projekt ZPĚVOMAT vytvořila hudebnice Ridina Ahmedová z potřeby setkávat se ve zpívání i s jinými lidmi, než těmi, kteří už vědí, že zpívat má smysl a kteří navštěvují dílny a koncerty.

Zpěvomat je "pouliční hudební nástroj znějící na přání kolemjdoucích", kruh zpívajících a uprostředu kruhu několik židlí, na které si může sednout kdokoli z chodců. Kdo se takto rozhodne vstoupit do Zpěvomatu, nechá se prostoupit hudbou, která bude vznikat pouze pro něj.

 

CO JE SMYSLEM?

Zasáhnout živým zpěvem lidi z ulice, mnohdy asi i takové, kteří by se se zpíváním běžně nesetkali, nebo by si na to za jiných okolností neudělali čas. A pro zpívající je to příležitost zažít svůj hlas zase v jiném prostředí a v jiných souvislostech. Dost možná to celé přinese nečekané zážitky a zkušenosti.

 

Fotky z loňského ročníku (a další naleznete ZDE) :

    

 

 

JAK BUDE VYPADAT SPOLEČNÝ DEN?

Členové Zpěvomatu se potkají už ráno ve skupinkách cca 15 lidí, tedy po jednotlivých kruzích. Pod vedením svého lektora si budou hlasově hrát, rozehřívat se a připravovat zhruba do 13.00 a po obědě vyrazí do ulic na předem dohodnuté místo. Celkový čas je tedy celý den – zhruba od 9.00 do 18.00. Každý zpěvomatí kruh bude mít k dispozici dva šikovné asistenty, kteří budou zvát kolemjdoucí, aby se mezi spěchem, telefonováním a povinnostmi na chvíli zastavili a nechali vtáhnout do Zpěvomatu.

Na sboru Zpěvomatu bude samozřejmě slyšet, že je složený z amatérů, občas něco možná nebude chvíli ladit, než se to zase poskládá do většího souladu.S tím se počítá a nijak to nevadí. Dokonalosti jsou plné nahrávky všude okolo nás. Tady je cilém živé setkání a loňští účastníci byli nejednou překvapeni, kolik radosti jejich "nedokonalé zpívání" dokáže předat posluchačům.

 

Děkujeme všem přihlášeným.

Těšíme se!

 

Akce se koná za podpory hlavního města Prahy a městské části Praha 2 a pod záštitou Ing. Jaroslava Šolce, radního pro kulturu rady městské části Praha 2, Ministerstva kultury České republiky a Státního fondu kultury ČR.

  Podpořila Praha 2Podpořilo Ministerstvo KulturyPodpořil Státní fond kultury

CZ / EN