9.–14. července – Hlas nebe, hlas země

HLAS NEBE, HLAS ZEMĚ

Victoria HANNA (Izrael) a Ridina AHMEDOVÁ (ČR)

9.–14. července 2019

Fascinující setkání dvou jedinečných umělkyň na pětidenním workshopu HLAS NEBE, HLAS ZEMĚ. Victoria Hanna a Ridina Ahmedová spolu s vámi v přírodě Pošumaví. Přijeďte zkoumat svůj hlas, přijeďte se stát poutníky společných zvukových krajin!

 

V létě budeme v České republice pět dní zpívat a zkoumat hlas ve středoevropské přírodě, uprostřed zeleně a lesa. Na podzim proběhne workshop tematicky navazující: strávíme stejný čas v pozoruhodné oáze uprostřed izraelské pouště a budeme pozorovat, jak hlas zrcadlí zcela odlišnou krajinu.

Oba workshopy vedou obě lektorky společně. Je možné se přihlásit na kterýkoliv jeden z workshopů, je možné se přihlásit na oba.

O dílně

Co přinese Victoria

Vokální workshop v přírodě, inspirovaný hebrejskými kabalistickými texty. Do hloubky jdoucí setkání s lidským hlasem.

Ve starobylých kultuách byl hlas a zvuk byly nedílnou součástí ozdravovacích obřadů a nejrůznějších příběhů – pokusíme se porozumět tomu, co to skutečně znamená. Toto budeme procvičovat a také se do hloubky ptát v intenzivním třídenním kurzu. Tělo propojíme se základními živly – zemí, vzduchem, vodou a ohněm.

Budeme zkoumat skrze vlastní hlubinnou zkušenost, kde v našem těle rezonuje která samohláska a souhláska. Použití hlasu a řeči v posvátných literách biblického jazyka nám otevře nová pole vhledu a tvořivosti. Pochopíme, jak toto v každém jazyce přímo ovlivňuje provedení každé písně. Jazyk a zvuk jsou prostorové kouzlo, proudící z duše do těla a fyzického prostoru, v němž existujeme.

Co přinese Ridina

Práce s hlasem Ridinu fascinuje. Hlas umožnuje blízké a intenzivní sdílení mezi lidmi. Je to prostředek, kterým přirozeně a v radosti navazujeme kontakt se sebou i s druhými. Budeme objevovat tento rozměr setkávání. Společný zpěv nabízí vrchovatou měrou to, co v dnešní společnosti chybí – pospolitost, sdílení, propojení. Budeme oživovat a rozvíjet naši přirozenou a spontánní schopnost vytvářet hudbu, která nás těší, z jednoduchých zadání - protože to máme všichni na dosah.

Naše setkání nese téma přírody a krajiny. Budeme hledat propojení mezi tím co vidíme, slyšíme a cítíme, budeme vytvářet skladby z vjemů různých smyslů. Staneme se poutníky vlastních i společných zvukových krajin.

O lektorkách

Victoria HANNA

Victoria Hanna je hlasová umělkyně a zpěvačka mezinárodního renomé, která se věnuje tvůrčí práci ve všech koutech světa

více na → Victoria Hanna

Ridina AHMEDOVÁ

Ridina Ahmedová je zpěvačka a autorka. Vedle sólových koncertů vystupuje spolu s kontrabasistou Petrem Tichým jako oceňované duo "HLASkontraBAS". Vede hlasové dílny, založila Hlasohled a také vytváří projekt Zpěvomat, který přináší živý zpěv do veřejných prostor ve městech.

více na → Ridina Ahmedová

Organizační informace

                Část v ČR:

  • Kdy: 9.–14. července 2019
    Dílna bude probíhat od úterka 19.00 do neděle do 15.00.
  • Kde: Pracovat budeme v krásném prostředí penzionu Holiday Park Mlázovy.
    Přímo v areálu penzionu je rozsáhlý udržovaný lesopark s malým ale příjemným jezírkem, to vše budeme mít k dispozici, stejně jako vzdušný sál – pracovat budeme střídavě uvnitř a venku. 
  • Pro koho: pro zájemce všech pěveckých zkušeností
  • Cena: 2900,- (2500,- pro důchodce, studenty a osoby na rodičovské dovolené)
    + ubytování 750 Kč/noc včetně snídaně přímo v pokojích penzionu HolidayPark Mlázovy 
    Lze objednat společné vegetariánské i nevegetariánské obědy a večeře (bude upřesněno).
  • Pokud se budete dopravovat vlakem či autobusem, hledejte spoj do Kolince. Z něj vám dopravu zajistíme.
  • PŘIHLÁŠENÍ

Izraelská část proběhne v říjnu na fascinujícím místě, které nelze popsat, je třeba jej zažít: v oáze Neot Semadar na samém jihu Izraele, uprostřed pouště. Viz www.neot-semadar.com

 

Více informací zveřejníme v nejbližších dnech.

Jestli se Vám naše dílny líbí a chcete nás podpořit, můžete zaplatit vyšší cenu za kurzovné na dílnu. Přičtěte k ceně kurzovného 350/600/1000 Kč (vyberte si částku) a celkovou výši sponzorského kursovného zašlete obvyklým způsobem na náš účet. Více o tom, proč a jak podpořit Hlasohled a jak s Vašim darem naložíme, si můžete přečíst v odkazu Podpořte nás.

Akce se koná za podpory hlavního měta Prahy a Ministerstva kultury ČR.

Praha    
CZ / EN