11.–18. srpna – Letní dílna kruhových písní

LETNÍ DÍLNA KRUHOVÝCH PÍSNÍ

vedou

Manu DOMERGUE (Francie) – zpěv

Igor HNYDYN (Ukrajina) – rytmická cvičení

 

11.–18. srpna 2018

Bušící srdce. Silný hlas. Už od chvíle našeho narození v sobě neseme rytmus a vibrace, i když si to mnohdy neuvědomujeme. A hudba je jednoduše uspořádání těchto vibrací tak, aby mohly být sdíleny – a často vzniká až v ten samý okamžik, kdy zazní.

Kruhové písně jsou staré jako hudba sama. Jednotlivé hlasy se proplétají, harmonie se houpavě posouvá a zase vrací. Je to přirozená a mocná podoba hudebního sdílení. Zkoumáním těla i prostřednictvím společných her nabízí Manu Domergue putování ke kruhovým písním stezkou utkanou z hlasů, rytmů i improvizace.

Čemu se budeme věnovat:

  • rozcvičení těla i hlasu
  • objevování různých přístupů v improvizaci
  • sborové zpívání 
  • trénink polyrytmického cítění

Dílna je vhodná pro všechny zájemce bez ohledu na míru zkušeností.

 

Manu DOMERGUE

 

Manu se na pozvání Hlasohledu vrací poté, co v roce 2016 vedl skvělou dílnu nazvanou Rytmus pro zpěváky.  Více o něm se můžete dozvědět zde.

 

Igor HNYDYN

Doplňujícím předmětem bude práce s rytmem pod vedením ukrajinského perkusisty Igora Hnydyna. Igor je jedním z předních ukrajinských bubeníků. Má veliké zkušenosti s učením a rád, jak říká, pracuje s technikou "konnakol", tedy metodou pro výuku rytmu v indické klasické hudbě. Jak říká, je to přirozený a příjemný způsob, jak si i nezkušení zájemci mohou do práce s rytmem proniknout. Vedle vokalizování rytmických hlásek budeme také vytvářet rytmy na tělo. (Více)

 

 

Organizační informace

  • Kdy: 11.- 18. srprna 2018
  • Kde: Slavonice 
  • Cena: 6 600 Kč + ubytování (podrobnosti níže)
  • PŘIHLÁŠKA

Cena dílny je 6 600,- Kč a zahrnuje kurzovné a společnou bohatou snídani. Snídaně má  podobu pestrého bufetu vhodného i pro vegeteriány a vegany. Zálohu ve výši 3600 Kč je třeba uhradit do konce května. 

Nabízíme možnost zamluvit si v přihlášce také ubytování v takzvaném Secesním domě. Ubytovní je možné ve třech apartmánech (cena 300,-/noc) a dále ve 2, 3 a 4 lůžkových pokojíchse společným příslušenstvím (250,-/noc). Viz www.ubytovani-slavonice.cz .

Je na místě upozornit, že i přes příjemné prostředí ubytovny se jedná o zrekonstruovaný bývalý internát, takže sdílené pokoje mají na každém patře jen jedny sprchy, které slouží mužům i ženám a kde se dotyčný vždy při sprchování zamyká. Nicméně účastníci to vždy zvládli bez újmy :-) Cenově je to v rámci Slavonic nejvstřícnější varianta ubytování. Celkem máme předběžně v Secesním domě zamluveno 17 míst. Upřesněte prosím v přihlášce, o jaký pokoj máte zájem, rezervace budeme vytvářet podle pořadí přihlášených.

Důležitá informace: ubytování v Secesním domě můžeme s jistotou zajistit jen zájemcům přihlášeným do 30. května! K tomuto datu musíme závazně nahlásit počet rezervovaných lůžek a později přihlášeným již nemůžeme stoprocentne zaručit, že ještě bude místo (byť je možné, že třeba bude) - ubytování bude zamluveno na dotaz.

Kdo by chtěl bydlet jinde, může si ubytování zajistit samostatně dle vlastního výběru - ve Slavonicích je pestrá škála hotelů a penzionů, několik kilometrů od Slavonic také kemp. Informace jsou k dispozici např. na stránkách www.i.slavonice-mesto.cz .

Také bude možné zamluvit si společný oběd - pokud se sejde min. 15 zájemců, vařila by nám skvělá kuchařka Monika Šatavová. Jídlo skládající se z polívky, hlavního jídla a salátu nebo moučníku by stálo 130 Kč, platilo by se až na místě. Tuto variantu doporučujeme mimo jiné proto, že umožní více si v polední pauze odpočinout.

 

Jestli se Vám naše dílny líbí a chcete nás podpořit, můžete zaplatit vyšší cenu za kurzovné na dílnu. Přičtěte k ceně kurzovného 350/600/1000 Kč (vyberte si částku) a celkovou výši sponzorského kursovného zašlete obvyklým způsobem na náš účet. Více o tom, proč a jak podpořit Hlasohled a jak s Vašim darem naložíme, si můžete přečíst v odkazu Podpořte nás.

Akce se koná za podpory hl. města Prahy, Ministerstva kultury ČR a Státního fondu kultury ČR.


Praha    

     

          

CZ / EN