15.–16. září – Tradiční bulharské vícehlasy

TRADIČNÍ BULHARSKÉ VÍCEHLASY

vede

Dessislava STEFANOVA (Bulharsko)

15.–16. září 2018

 

Lidé, kteří slyší bulharskou hudbu poprvé, bývají ohromeni a dojati její nesmírnou silou a krásou. Bulharský zpěv má vskutku unikátní styl, jehož ohnivé rytmy a nezvyklé harmonie posluchače dotýkají až do hloubky. Tradiční pěvecká technika dává hlasu sílu a srdci hlas. 

Během workshopu vedeného Dessislavou Stefanovou se mohou účastníci do této živé tradice ponořit. Budou uvedeni do základních technik hlasové produkce a speciálních vokálních efektů používaných v bulharském zpěvu. Naučí se bulharské písně pro dvojhlas, trojhlas i čtyřhlas (ačkoliv bychom spíše měli používat pojem "disonanční vícehlas"). 

 

Dessislava STEFANOVA

Dessislava Stefanova vyrůstala se zpěvem písní svého rodného Bulharska. Již v osmnácti letech byla umělkyní s mezinárodními zkušenostmi a stala se profesionální zpěvačkou a asistentkou dirigenta v uznávaném Philip Koutev Bulgarian National Folk Ensemble.

Od roku 2000 pracuje v Anglii, vystupuje v různých uměleckých formách, natáčí filmové a seriálové soundtracky pro mezinárodní snímky (Trója,  Panenská královna, Borat a mnoho dalších) a vede workshopy. Je zakladatelkou a vedoucí London Bulgarian Choir, který obdržel ocenění Sboru roku 2006 rádia BBC 3. Díky její trpělivosti a oddání se věci je ve sboru zastoupeno mnoho nebulharských zpěváků, kteří si získávají srdce posluchačů nejen v Británii, ale také v bulharských koncertních halách. Dessislava byla zvolena Bulharskou ženou roku Státní agenturou pro Bulhary žijící v zahraničí.

www.londonbulgarianchoir.co.uk/dessi.html

Organizační informace

  • Kdy: sobota 15. září 10.00–13.00 a 14.30–17.30, neděle 16. září  9.30–12.30 a 14.00–16.30
  • Kde: DDM Praha 2, Slezská 21, Praha 2
  • Pro koho: pro zájemce všech pěveckých zkušeností
  • Cena: 1750 Kč (studenti, rodiče na RD a senioři 1550 Kč)
  • PŘIHLÁŠKA

Jestli se Vám naše dílny líbí a chcete nás podpořit, můžete zaplatit vyšší cenu za kurzovné na dílnu. Přičtěte k ceně kurzovného 350/600/1000 Kč (vyberte si částku) a celkovou výši sponzorského kursovného zašlete obvyklým způsobem na náš účet. Více o tom, proč a jak podpořit Hlasohled a jak s Vašim darem naložíme, si můžete přečíst v odkazu Podpořte nás.

Akce se koná za podpory hlavního měta Prahy a Ministerstva kultury ČR.

Praha    
CZ / EN